Pluginuri folositoare pentru un SEO bun – partea a II-a

Dupa cum am promis, vin cu un al doilea set de pluginuri ce te vor ajuta sa-ti construiesti un site care sa fie optimizat cat mai bine pentru motoarele de cautare, dar nu numai.

plugin seo

Iata alte cateva pluginuri:

  1. Do Follow – este un plugin recunoaste atributul do follow tuturor linkurilor care se pun intr-un comentariu. Mai exact, in momentul in care o persoana comeneteaza pe blogul tau, mai mult ca sigur isi va atasa si linkul propriului blog. In modul de baza wordpress le ofera linkurilor din comentarii atributul no follow, dar o data activat acest plugin va fi atribuit caracteristica do follow. Do follow inseamna faptul ca motorul de cautare indexeaza linkul din comentariu, iar prin no follow motorul de cautare nu recunoaste linkul.
  2. WordPress Popular Posts – este un plugin care ajuta si din punct de vedere SEO deoarece afiseaza linkuri interne. Practic, pozitionat oriunde pe site, dar recomandat in sidebar pentru a avea o vizibilitate crescuta, acest plugin afiseaza cele mai populare articole de pe blog. Popularitatea poate fi aleasa dupa numarul de comentarii sau dupa numarul de persoane care au citit articolele respective.
  3. Sitemap Generator – Creaza o harta care poate fi afisata pe blog. Aceasta poate ajuta vizitatorii sa acceseze mult mai rapid ceea ce doresc sa citeasca pe blog. Poti selecta sa afiseze anumite posturi, paginile blogului cat si categoriile acestuia. Este un plugin interesant si foarte bun pentru siteurile si blogurile complexe, cu multe pagini si categorii.
  4. XML Sitemaps – pentru ca Google sau orice alt motor de cautare sa stie cele mai noi informatii despre siteul tau, ce continut ai mai adaugat, e nevoie de o harta a siteului, aceasta se poate realiza cu acest plugin. Practic, XML aduna toate informatiile existente pe site (pagini, continut, linkuri) si le trimite catre Google pentru a le indexa.
  5. Google XML Sitemap for Image – face aproximativ aceleasi chestii ca si XML Sitemaps, doar ca de data aceasta realizeaza o harta a siteului adunand in ea toate imaginile de pe site si trimitandu-le automat catre Google pentru ca acesta sa le indexeze.
  6. WP Hide Post – este un plugin ce te va ajuta enorm daca vrei sa ai pe site articole care sa nu fie gasite, sau care sa apara doar intr-o anumita sectiune a siteului. Din punct de vedere SEO este foarte bun deoarece acest plugin poate elimina articolul, postul sau pagina din cautarile atat pe site, cat si din motoarele de cautare. Daca e un articol care ar putea incalca regulile Google, si pentru a nu fi depistat si penalizat, e vital sa folosesti un astfel de plugin.
  7. SEO Slugs – acest plugin tranforma linkurile foarte lungi, in linkuri mai scurte si care pastreaza doar acele cuvinte cu impact asupra motorului de cautare. Va elimina cuvinte intermediare precum „sa”, „cui” sau „cine”. Astfel, Google sau orice alt motor de cautare va sti exact care este subiectul dezbatut in articol incepand inca din descifrarea URL-ului.

Pentru ca mai sunt pluginuri SEO care va pot fi de ajutor, voi reveni si cu un al treilea post pe acest subiect.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s