Plugin folositoare pentru un SEO bun

Dupa cum am explicat in articolul cu termenii despre SEO, pluginul este practic un program prin care se adauga un plus de functionalitate platformei de baza. Funtionalitatea aceasta este adaugata prin acest program, care, dupa explicatiile specialistilor in domeniu, este practic un program mai mic implementat intr-un alt program mai mare si mai complex.

Deci, avad in vedere ca pluginul este o parte componenta a unei platforme, am decis sa va aducem la cunostinta cateva pluginuri pentru SEO si care sunt create pentru platforma de blogging WordPress, cea mai utilizata platforma de blogging.

  1. All InOneSEO Pack este cel mai bun plugin pe domeniu. Cu ajutorul acestui plugin poti stabili un titlu pentru pagina care sa apara in cautarile de pe Google sau in urma distriburii pe retelele de socializare. Titlul inserat prin All InOneSEO Pack poate fi diferit de titlul care a fost inclus paginii prin formularul standard. De exemplu, un titlul foarte bun ce poate fi inclus prin pluginul All InOne SEO Pack este de forma <<Titlul articolului – Titlul siteului>>, astfel va castiga notorietate si titlul siteului in ceea ce-l priveste pe Googole.

Plugin

Bineinteles ca acest plugin este mult mai complex, oferindu-va posibilitatea sa adaugati o descriere a articolului, plus o serie de taguri. Instaleaza pluginul si o sa descoperi singur cat de  folositor este.

Mai nou se recomanda pluginul WordPress SEO by Yoast, care face in mare acelasi lucru, dar e un pic mai complex si vine cu cateva functii bune, precum generarea automata de sitemaps pentru motoarele de cautare.

  1. Yet Another Related Posts Plugin –este un plugin care afiseaza in finalul postului alte articole care au legatura cu postul. Anume, daca tu ai scris un articol despre SEO pe blogul tau, iar inainte a-i mai facut acest lucru, atunci acest plugin le recomanda vizitatorilor blogului sa citeasca respectivele articole.

Relevanta pe care o recunoaste acest plugin este data de 4 caracteristici importante: titlul articolului, textul articolului, tagurile postului, cat si categoriile in care a fost inclus.

  1. SEO Friendly Images –Acest plugin este foarte important daca iti doresti ca relevanta dintre titlul articolului si imagine din interiorul acestuia sa fie foarte mare, acest plugin va nota automat ca titlul imaginei sa fie titlul postului. Titlul paginii va fi trecut automat in alt tag, astfel ca tu nu vei mai sta sa faci si din imagine un factor SEO important.
  2. SEO Internal Links –Acesta este un plugin ideal pentru generarea automata de linkuri interne. Practic, notificati in setarile pluginului care cuvinte cheie doriti sa fie likuite in articole si care sa fie si likul dorit, iar acest plugin va insera automat link ori de cate ori vei folosi intr-un articol viitor respectivul cuvant cheie. In plus, nu e obligatoriu sa setezi ca pluginul sa insereze linkuri pentru cuvinte cheie stabilite, ci poti sa selectezi ca in momentul in care scrii titlul unei categorii, pluginul sa insereze automat link spre respectiva categorie. Exact acelasi lucru se intampla si pentru taguri.

In speranta ca v-am fost de ajutor, voi reveni cu un articol despre si cu pluginuri importante pentru ca sa-ti optimizezi siteul continuu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s