Importanta domeniului canonic

Ne afundam in termeni care suna intr-un mod foarte complex si care par ca ne pun bete in roate in incercarea noastra de  a avea un site cat mai bine optimizat si care sa se bucure de un succes deplin. Succesul unui site depinde de o multitudine de factori, incepand de la denumirea domeniului, pana la aspectul siteului, dar, mai ales, foarte important pentru un site ca sa fie apreciat are nevoie de un continut unic de cea mai buna calitate informationala.

Datorita deselor modificari ale lui Google, dar si a browserelor pentru  navigarea pe internet, orice punct ce tine de site trebuie sa i se acorde o importanta deosebit. Unul dintre aceste puncte este stabilirea domeniului de home page, cunoscut si ca domeniu canonic.

Mai pe intelesul oamenilor din SEO, acestia au denumit domeniul canonic URL-ul unic pentru pagina de start. Domeniul de hompage poate avea trei forme care pot fi setate automat daca nu o faceti manual si sa va alegeti doar o singura forma. Iar aceste trei forme sunt exemplificate mai jos.

  1. https://sfaturioptimizareseo.wordpress.com/
  2. http://www.sfaturioptimizareseo.wordpress.com/
  3. https://sfaturioptimizareseo.wordpress.com/index.php

Desi nici una dintre aceste variante nu este gresita, totusi este necesar  sa va stabiliti un singur domeniu de homepage, astfel, celelalte forme urmand a fi redirectionate catre forma domeniului aleasa.

Home page

Index

In primul rand, Google este din nou un „personaj” dubios, in loc sa-ti fie prieten, astfel ca, cel mai important motor de cautare in loc sa-ti vada o singura data siteul, acesta recunoaste cele 3 forme ale domeniului de homepage ca fiind de fapt 3 siteuri distincte. Si de aici povestea se scurteaza pentru Google, vazand contintul de pe cele forme de domeniu ca fiind duplicat, si in final veti avea marea neplacere de a fi penalizat de catre „dusmanul”, in aceasta situatie, Google.

De aceea, inca din momentul achizitionarii domeniului, stabiliti care dintre cele 3 forme ale domeniului de homepage sa fie folosita, nu se stie, Google poate chiar nu accepta, sau nu doreste sa accepte, ca un site sa aibe practic 3 forme de domeniu canonic pentru acelasi site.

Dar nu numai Google iti poate pune bete in roate datorita folosirii celor 3 forme de domeniu canonic, ci chiar tu personal datorita unui motiv foarte simplu. In momentul in care cineva va trimite un link spre site, acesta va trimite spre una din cele 3 forme, astfel, puterea linkului se va duce doar catre acea forma, in timp ce celelalte doua practic nu au primit nimic in plus. De aceea, prin alegerea unei singure forme a domeniului canonic, aveti marele avantaj ca in momentul in care o persoana va trimite link de pe siteul ei spre propriul site, indiferent de forma utilizata, puterea linkului este unitara, deoarece aceasta se va transfera catre forma de domeniu canonic aleasa.

Asadar, daca doriti ca sa nu fiti penalizati de Google si ca intreaga putere a unui link extern sa se pozitioneze pe o singura forma a domeniului, alegeti-va forma domeniului canonic potrivita. De evitat totusi varianta mai lunga cu /index.php, pentru a nuvacomplicasinguri existent.

Advertisements
Posted in SEO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s