Titlul unic ajuta din punct de vedere SEO

Continutul unic este miza pentru succesul online al siteului tau. Indiferent ca vorbim doar despre o idee, o imagine sau intreg continutul unui articol sau chiar titlul unei pagini, intreg continutul siteului trebuie sa fie unic. Dar mai ales titlul articolului, pentru ca ajuta foarte mult in ceea ce priveste motoarele de cautare.

Cum vede Google un titlu unic?

Google nu e un om, e un sistem in spatele caruia stau oameni, oameni care au realizat un algoritm in urma caruia doua titluri diferite nu sunt si unice. Stiu, pare un paradox, dar asa vede Google si trebuie sa ne conformam.

Sa va dau un exemplu de doua titluri cu structura cuvintelor diferite, dar care, conform lui Google, nu sunt unice.

titlu unic

Titlul 1: “Cum sa-ti construiesti o campanie SEO cu succes”

Titlul 2: “Cum sa-ti construiesti o campanie de link building cu  succes”

Dupa cum se poate observa, cele doua titluri sunt asemanatoare, deci, unice. Totusi Google are o problema cu astfel de titluri si nu le considera a fi unice tocmai pentru ca respecta prea mult o anume structura consecutiva a acelorasi cuvinte. Pentru ca Google sa nu considere doua tiluri ca fiind duplicat, trebuie ca 25% din structura unui titlu sa fie diferita. In in privinta exemplului nostru doar “SEO” este inlocuit cu “link building”, astfel ca Google va considera al doilea titlu ca fiind o copie a primului.

De aceea e recomandat ca in momentul in care abordezi subiecte asemanatoare sa oferi articolelor titluri cu structura unica, ci nu foarte apropiate. Pe langa faptul ca vei realiza o diversitate benefica atat pentru cititori, nu-l vei mai supara nici pe Google.

Pentru ca sa oferi un plus de optimizare si tilului siteului, il poti include in titlul unei pagini, bineinteles, nu in interiorul titlului, ci in finalul acestuia, urmand ca brandul de site sa creasca foarte mult, deoarece va aparea in motorul de cautare alaturi de titlul paginii, iar un cititor care ti-a mai vizitat siteul in urma unei cautari pe Google si a fost multumit, poate ajunge din nou pe siteul tau, tot de pe Google, in urma unei alte cautari, dar fiind decis sa dea click pe rezultatul cautarii doar pentru ca a gasit titlul articolului si numele siteului tau.

Titlul unic, caruia i se alatura si titlul siteului poate fi integrat cu ajutorul unor pluginuri cu specific SEO. Pentru platforma de blogging WordPress exista pluginul All in One SEO Pack, care pe langa faptul ca iti integreaza mai bine titlul, poti pune si o metadescriere paginii siteului, cat si taguri care vor ajuta atat din punct de vedere SEO, cat si cititorul pentru a naviga mai usor pe site, in urma accesarii unui anume tag care este integrat intr-o pagina de site si care, pentru un efect mai bun, trebuie sa aiba legatura stricta cu continutul paginii.

Despre cum sa realizezi continut unic pe siteul tau perfect din punct de vedere SEO, despre implementarea metadescrierilor unice, dar si despre cum sa te folosesti de taguri pentru a creste navigarea pe site, in viitoarele articole ale acestui blog de SEO.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s