Ce sunt si cum obtii backlinkuri pentru site

Pentru a creste un site, nu e necesar doar sa scrii continuu, fara pic de promovare sau fara a primi linkuri din afara siteului. Acele linkuri venite din exterior (si interiorul siteului)  sunt cunoscute in domeniul SEO ca backlinkuri si sunt foarte importante in ceea ce priveste relatia dintre site si Google, pentru ca Googe vede mult mai bine un site cu multe backlinkuri (naturale), decat un site fara astfel de instrumente.

Numarul de backlinkuri este un factor important, practic, aceste linkuri recomanda un site si-l face sa fie mai sus in cautarile de pe Google. Dar, in acelasi timp, numarul mare de blacklinkuri poate fi si un dezavantaj daca Google considera ca se exegereaza si nu sunt backlinkuri naturale, ci cumparate, astfel ca siteul poate fi penalizat tocmai pentru cumpararea acestor linkuri. Astfel ca e necesara o calitate sporita a acestor backlinkuri. Backlinkurile sunt de calitate daca sunt de pe siteuri diferite, siteuri cu vechime, cu o autoritate sporita si cu Page Rank mare.

Si totusi, cum obtinem backlinkuri de calitate?

In primul rand, datorita continutului de calitate de pe site, cu siguranta se va gasi un autor de pe un alt site sa puna link catre site, pagina sau articolul tau, astfel ai facut rost de un backlink. Daca siteul care trimite link spre siteul tau este din aceeasi nisa, atunci linkul va fi mai relevant si mult mai apreciat de catre motorul de cautare.

Linkuri

Backlinks

Daca nu faci rost de linkuri naturale si cat mai relevante, atunci iti poti inscrie siteul in directoare de articole. Directoarele de articole sunt acele siteuri pe care se posteaza articole ale diversilor autori, cu link spre propriul site. Google vede tot mai rau aceasta practica, insa daca folosesti cuvinte cheie diferite pe care sa pui linkurile, atunci efectul lor este unul mult mai crescut.

Mai exista si modalitatea de a-ti inscrie siteul in directoarele de linkuri. Este o munca migaloasa, dar care, daca este facuta cu cap, anume, sa nu inscrii azi siteul pe 100 de astfel de directoare, ci pe rand, cate 10  sa zicem, atunci efectul va fi cel dorit.

Adaugarea siteului in blogrollurile de pe alte siteuri e o alta modalitate de a aduce un link de calitate. Metoda de schimb de linkuri intre doua siteuri nu mai este apreciata de catre Google, asa ca indicat este ca schimbul sa se faca intre 3 siteuri, schimbul sa se faca astfel incat un site sa  trimita link spre un site care nu detine link pe primul site, Google nu va mai vedea cu ochi rai miscarea. Practic, siteul 1 trimite link spre siteul 2, iar siteul 2 trimite link spre siteul 3.

Pentru a mai face rost de backlinkuri, comenteaza articolele de pe alte siteuri si lasa-ti in formular siteul tau. Nu abuza de aceasta tehnica, ci limiteaza-te la un numar redus de comentarii zilnice. Din nou Google nu vede cu ochi buni o miscare abudenta de backlinkuri venite din comentarii de pe alte siteuri.

Distribuie ori de cate ori scrii pe site, articolul pe siteurile de socializare. Pe langa plusul de trafic ce iti va veni, iti va aduce si un backlink foarte important, ce va avea o relevanta mult mai mare in timp.

Poti cumpara si advertoriale, dar linkurile sa fie pe cuvinte cheie diferite si sa fie la intervale de timp semnificative. Nu mai mult de un link pe zi primit in urma unui advertorial, altfel Google intra in suspiciuni, si iti vor aduce numai necazuri acele advertoriale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s