Ce inseamna SEO?

Majoritatea celor care activeaza pe internet se lovesc de o enigma atunci cand aud de SEO. Ce este SEO? Ce face acest SEO? Cum se implementeaza SEO? Cu ce ajuta SEO? Cu o multitudini de explicatii oferite si multi tot nu reusesc sa desluseasca tainele unui astfel de termen. Care, in profunzimea lui, chiar este un termen complicat si care este greu de inteles si greu de pus in aplicare daca nu se stapanesc bine niste termeni de baza si actiunile pe care le pun in aplicare acei termeni.

Totusi, ce este SEO?

SEO este, in primul rand, un acronim de la termenul Search Engine Optimization. Mai exact, optimizare pentru motoarele de cautare. SEO este un proces complex de actiuni realizate pentru un site in scopul de manipula intr-un mod favorabil pozitia pe un cuvant cheie in pagina de rezultate a motoarelor de autare.

Scopul final al utilizarii de instrumente SEO este acela de a aduce trafic pe siteul tau in urma unor actiuni benefice pe cuvinte cheie, pentru a urca cu acestea in pozitiile Google si a aduce trafic relevant pentru site.

Pentru un SEO bun exista doua tipuri de actiuni SEO, SEO on site/on page si SEO off site/ off page. Mai jos vom detalia aceste actiuni pentru a fi mai usor de inteles si de pus in aplicare.

Ce inseamna SEO ?

Actiuni SEO on site/on page

SEO on site sunt actiunile de optimizare a paginii web in totalitatea lor aduse asupra codului sursa, a structurii design-ului, dar, mai ales, asupra continutului siteului.

Se vor face actiuni de optimizare on site asupra structurii informatiilor permanente disponibile pe site, precum, descrierea companiei, serviciile pe care le ofera, dar si asupra textului din articole conform unor reguli simple de SEO, precum, inserarea in text a cuvintelor cheie urmarite, in asa fel incat sa fie concepute ca fiind inserate intr-un mod natural.

Apoi, se vor face actiuni asupra meta tagurilor, dar si asupra structurii siteului, precum, categorii, taguri, pagini permanente. Nu trebuie neglijata nici structura linkului. Astfel, in link trebuie introdus titlul textului, chiar daca va fi un link mai lung, va fi mai bine vazut de motoarele de cautare. Si nu in ultimul rand, actiuni de optimizare a pozelor, anume, sa li se puna un nume relevant pentru articol sau site.

SEO

Actiuni SEO off site/off page

Aici este vorba de obtinerea de linkuri ce vin din alte siteuri catre propriul site. Nu e nevoie ca proprietarul respectivului site sa-ti puna un link spre siteul tau intr-un articol, e de ajuns sa lasi un comentariu pe respectivul site si ai adus un link benefic catre pagina ta web. Bineinteles, nu trebuie exagerat cu comentarii, atunci vei fi considerat un spamer si vei face mai mult rau siteului decat bine.

Se pot face rost si de linkuri naturale externe, dar trebuie un continut de calitate pe site care merita a fi recomandat. Dar pana sa faci rost de linkuri naturale, poti realiza actiuni SEO off site prin inscrierea siteului in directoare web sau scrierea de articole in directoare de articole cu link spre propriul site. Nu uita de siteurile de socializare, un link pe twitter sau facebook nu ajuta doar pentru traficul instantaneu, ci si pentru viitor.

In concluzie, scrie continut de calitate, optimizeaza bine informatiile de pe site, adu-ti linkuri externe pentru site si inceputul poate fi bun.

Advertisements

One thought on “Ce inseamna SEO?

  1. Pingback: Cum sa fie structurat corect URL-ul | Optimizare si Promovare SEO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s