Cat de important este numele domeniului?

Desi pentru unii poate nu pare prea important, dar numele domeniului unui site este extrem de important din punct de vedere SEO si nu numai. Aceasta alegere depinde de nisa pe care o vei aborda pe site, de ceea ce vei face practic pe un site. Daca e un blog, daca e un portal complex sau un magazin online, toate aceste caracteristici trebuiesc luate in calcul. Si nu numai.

Domeniu brandabil

In primul rand, alegeti un nume de domeniu care sa poata fi usor de retinut si in jurul caruia poti realiza un adevarat brand. Nu te complica cu titulaturi complexe. Daca vrei un blog personal, indicat este sa ai in numele domeniu inclus numele tau, prenumele, intregul nume sau o prescurtare a celor doua nume. Orice combinatie, dar care sa-ti aduca notorietate pe termen lung.

Daca noul domeniu este destinat unei afaceri, atunci cauta o solutie incat sa incluzi numele companiei in domeniu. Daca intr-o vreme era ceva normal sa se foloseasca expresii precum “gazduiresite.ceva”, pentru o companie ce oferea servicii de hosting, spre exemplu, acum astfel de domenii nu mai reprezinta incredere pentru clienti. Bineinteles, a doua varianta este ideala pentru cei care doresc o pozitionare mai buna in cautarile pe google, dar e preferabila pentru cei care nu tin neaparat sa construiasca o imagine perfecta din titulatura domeniului sau pentru cei care realizeaza siteul pentru marketing afiliat.

Domeniu site

Lungimea domeniului

Doresti prenumele tau in numele domeniului pentru un blog personal, dar sa nu le folosesti pe toate cele scrise in buletin, daca ai mai mult de un prenume pe langa numele de familie. Recomandarea noastra este sa fie utilizat un nume de domeniu cat mai scurt pentru a nu se tasta gresit si pentru a fi usor de retinut. Si ajungem din nou la partea cu posibilitatea branduirii unui domeniu.

Nume de domeniu compus

Daca domeniul nu este format dintr-un singur cuvant, ci dintr-o expresie, precum “gazduire site”, exista posibilitatea inregistrarii numelui de domeniu atat in forma legata, cat si cu cratima. Daca doriti o pozitionare mai buna in paginile motoarelor de cautare, varianta optima in aceasta situatie este ca domeniul sa fie inregistrat cu cratima.

Ce domeniu aleg?

Extensia domeniului

Extensia domeniului este terminatia acestuia. Exemplu: nume.ro, nume.com, etc. Aici puteti face mai multe alegeri. Daca siteul se va adresa unui public tinta roman, atunci extensia ideala este .ro. Daca siteul este in engleza si se adreseaza unui public universal, se va merge pe extensia .com.

Exista posibilitatea de a alege o extensie de domeniu si dupa nisa in jurul careia va fi realizat siteul. Astfel, daca va fi un portal de stiri, extensia poate fi .info, daca e un site pe segmentul economic, se poate opta si pentru extensia .biz, iar daca siteul se va construi pentru o asociatie, pentru o organizatie non-guvernamentala, atunci se poate merge si pe extensia .org.

Ca o concluzie, luati-va un nume de domeniu brandabil, pe cat cu putinta sa fie si pe placul lui Google, sa nu aiba o dimensiune prea mare si sa fie foarte usor de retinut, pentru ca accesul direct la site sa fie facut foarte usor. Nu toti vizitatorii vin din Google.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s